PS Press Reklame i Rabekkgata opplever nå stor suksess med lærerik utsmykning.
Skoledekor er i vinden for tiden. Stadig flere skoler, på alle nivåer pynter for tiden opp byggene med dekor som kan benyttes som fysisk aktiv læring. Via skreddersydde løsninger montert i tak og på vegger, gulv og vinduer kan elevene delta i fysisk aktiv læring innenfor områder som matte, norsk, geografi og mye annet. Til nå har PS Press montert dekor med flere ulike temaer rundt omkring på skoler i både Moss og nærliggende byer. Her i byen har blant annet Ekholt-, Refsnes- og Øreåsen skole fått et populært og lærerikt «ansiktsløft»
– På Øreåsen skolen har vi blant annet montert en stor planetveggsom viser de forskjellige planetene i solsystemet vårt, med riktig størrelsesforhold til hverandre. Denne dekoren benyttes både i læresituasjoner og impulsivt av barna i friminuttene, forteller Account Manager i PS Press, Marius G. Lund
Et mangfold av muligheter
Det er nesten bare fantasien som begrenser hva slags dekor man kan utsmykke skolebyggene med. Her kan man få standardprodukter og spesialdesignede løsninger tilpasset ønsket størrelse, farge og design. Alle produkter i slitesterke materialer som er R9-godkjente for bruk på skoler og i institusjoner. Lund forteller at de har flere typer dekor som har slått godt an hos elever på både barne- og ungdomsskolenivå.
– Det er jo ikke til å stikke under en stol at enkelte dekorløsninger vekker større begeistring enn andre. Tallslanger, alfabetslanger, gradskiver, gangetabeller, tallparadis og ulike typer av vindusdekor har vært svært populære i barneskolen. Når vi kommer på ungdomsskolenivå snakker vi mer om stimulerende dekor som for eksempel det periodiske systemet, forteller han.
Fremmer aktivitet og læring
Det er forsket på sammenhengen mellom aktivitet og læring i mange år, og en rekke prosjekter innenfor emnet er også grundig dokumentert. Med fysisk aktiv læring stimuleres hjernen, slik at elevene deltar mer våkent og aktivt i læringsprosessen.
– Barn er aktive av natur og ikke skapt for kun å sitte bak en skolepult i læringssammenheng. Det er derfor viktig at de får lære gjennom alle sansene sine. Skoledekor som fremmer aktivitet i samsvar med læring, gir elevene en konkret og visuell forståelse av ellers abstrakte temaer. Alle våre produkter kan benyttes uavhengig av språklige ferdigheter, og de er derfor også godt egnet for barnehager. Det har vist seg at økt aktivitet fører til mer trivsel og et bedre læringsmiljø, forteller Marius Gislo Lund i PS Press Reklame.
Verdiskapende innhold
Skoleveggene på Malakoff videregående skole i Moss bestod tidligere av endeløse og kjedelige korridorer. Det var før PS Press Reklame ble kontaktet.
Et godt samarbeid mellom elever og dyktige ansatte fra det lokale reklamebyrået i Rabekkgata har ført til en «helt ny verden» som har blitt svært godt mottatt av både lærere og elever.
– For å utsmykke korridorene på skolen gikk vi gjennom skolens bildebank i sammen med rektor, Sigrid Sandvand og et utvidet elevråd. Etter mange dager med tanker og lærerike diskusjoner ble det til sluttplukket ut et utvalg bilder, hvor man blant annet hadde søkt etter utvalgte ord, setninger og ordtak. Alt for å gi sluttproduktet et verdiskapende innhold. Et spennende og svært givende oppdrag, forteller daglig leder i PS Press Reklame, Jørgen Pettersen.
Stort engasjement utløser kreativitet
Salgsteamet og de kreative designerne som jobber med skoledekor hos PS Press ser nå at stadig flere skoler ser nytten av å dekorere byggets innvendige flater med ulike former for aktiv læring og lek. Da snakker vi ikke bare om lokale skolebygg. Nye oppdrag fra nær og fjern kommer stadig inn.
– Det er hyggelig at så mange skoler ser nytten av dette. Etter at vi så smått startet opp med skoledekor tidligere i år har bare oppdragsmengden skutt fart. Det er et stort spenn i hva de ulike kundene ønsker, og det setter vi stor pris på.
Stort engasjement rundt temaet ute i skolene fører igjen til spennende utfordringer for våre medarbeidere. De får virkelig brukt sine kreative evner, smiler daglig leder, Jørgen Pettersen i PS Press.
Tekst Petter Andresen
Foto Jørn Mortensen