Etter flere år i en relativt anonym tilværelse på baksiden av Lilleeng Helsepark flytter nå Pål Nilsen (60) sitt sykkelverksted. De nye lokalene gir ikke bar økt eksponering. De byr også på nye muligheter.
Tvers overfor hovedinngangen til Lilleeng Helsepark har det nå dukket opp et sykkelverksted. Bak Sykkelverket AS står innehaver Pål Nilsen (60). Han er på ingen måte noen nykommer i faget. Med over 30 års fartstid innenfor gamet er han for en ringrev å regne. Nilsen er heller ikke ny i området
Nei da, vi har kun flyttet på oss. Tidligere har vi hatt vårt tilholdssted på baksiden av Lilleeng Helsepark. Der har vi kun hatt kapasitet til å drive med service og vedlikehold av det tyske sykkelmerket Canyon. Ved å etablere firmaet Sykkelverket AS i tillegg til det eksisterende vi har utvider vi nå vår business til å skru på alle sykkelmerker. De to firmaene våre skal heretter broderlig dele lokaler, forteller han fornøyd.
Faglig tyngde
Nilsen har bygget opp et sterkt team bestående av blant annet tre svært erfarne mekanikere i tillegg til seg selv og sønnen Tobias, som han regner med at vil ta over virksomheten etter hvert. Det faktum at de nå måtte ut av sine tidligere lokaler på grunn av den nye hotellplanen for området ser han kun på som noe positivt.
– Vi får jo en helt annen eksponering når vi ligger her kontra hva vi gjorde i våre gamle lokaler. Nå har vi jo plassert oss midt i smørøyet. Det har vi fått merke allerede. Selv om vi fortsatt er på flyttefot og ikke offisielt har fått åpnet dørene til vårt nye sted, så har kundene strømmet på, smiler Nilsen.
Vil dere drive kun med reparasjoner og service eller vil det også bli salg av nye sykler?
– Vi kommer til å fortsette å rendyrke det vi har drevet med til nå. Når det er sagt så vil vi selvfølgelig bistå eventuelle Canyon-kunder med å finne den rette modellen, men noe utsalg blir det ikke.
Midt i blinken
Som mangeårig ekspertkommentator for Eurosport og komitemedlem i sykkelrittet Tour Of Norway brenner selvfølgelig Pål Nilsens hjerte for tohjulingen som kommer både med og uten elektrisk motor.
– Sykkelen er jo det perfekte fremkomstmiddelet. Se bare rundt deg. Her oppe i Høyda-området begynner det jo å bli vanskelig allerede å komme frem med bil, og det kommer jo ikke å bli noe enklere de neste årene med all byggingen som er planlagt. Nei, jeg slår et slag for sykkelen. En rimelig og velfungerende løsning, som i tillegg er helsefrembringende, uttaler han.
Lokal støttespiller
Da vi møtte Nilsen og hans ansatte i det nye lokalet for en prat var det også en annen sykkelfantast til stede. Nemlig den lokale BMX-kongen Sebastian Aslaksrud fra Råde. Han hadde akkurat inngått en sponsoravtale med Nilsens firma og stod tent som et lys ved siden av sin nye Canyon sykkel.
Er ikke denne litt for stor i forhold til de som du normalt er vant til å handtere?
– I forhold til BMX-sykkelen så er jo denne for et monster å regne, men den kommer til å passe perfekt inn i mitt treningsarbeid. Som du vet, så er jo alle konkurranser innstilt på ubestemt tid på grunn av koronaen, men treningen må jeg jo skjøtte som vanlig. Et viktig stikkord er da allsidighet. Med denne sykkelen kan jeg få drevet en god del verdifull trening som jeg senere kan ta med meg tilbake på BMX-banen. Dette er en vinn-vinn-situasjon som jeg er meget tilfreds med, uttaler Aslaksrud og får et samtykkende nikk fra Pål Nilsen før de begge haster videre.
Tekst Petter Andresen
Foto Jørn Mortensen